نمایشگر دسته ای مطالب
آیت الله مدرسی: آقایان میخواهند مردم را از "رهبری، نظام و کشور" جدا کنند / مردم از وعدههای بدون عمل خسته شدهاند(خطبه نماز جمعه ۱۴۰۰/۳/۷)
آیت الله مدرسی: آقایان میخواهند مردم را از "رهبری، نظام و کشور" جدا کنند / مردم از وعدههای بدون عمل خسته شدهاند(خطبه نماز جمعه ۱۴۰۰/۳/۷)
آیت الله مدرسی در خطبه های نماز جمعه ۷ خردادماه ۱۴۰۰ بیان کردند: انتخابات در نظام اسلامی یک اصل اساسی است؛ چرا که مقبولیت نظام وابسته به حضور و حمایت مردم است و اصولا در نظام اسلامی تنها مشروعیت نمیتواند موثر واقع شود بلکه باید در کنار مشروعیت، مقبولیت هم وجود داشته باشد.
امام جمعه بخش مرکزی یزد تصریح کرد: با توجه به این موضوع امیرالمومنین علی(ع) بیان میفرمایند «اگر من در جلوداری جامعه شما اقدام کردم به واسطه حضور شما مردم بود»؛ این فرمایش امام علی(ع) نشان از اهمیت انتخاب مردم دارد.
وی تصریح کرد: بدیهی است هر حکومت و نظامی حتی نظام علوی، پاک، طیب و طاهر، حتی نظام مهدوی به حمایت مردم نیاز دارد ولذا انتخابات به معنی حضور مردم در عرصههای سیاسی و اجتماعی است و این حضور به معنای حمایت و قوت قلبی برای مسئولان و ارکان نظام اسلامی نیز به حساب میآید.
رئیس حوزه علمیه مدینه العلم الکاظمیه تصریح کرد: پدیده انتخابات در کشور ما همراه با الزامات قانونی یک سری الزامات شرعی و اخلاقی هم دارد شاید در بسیاری از کشورها به غیر از الزامات قانونی دیگر الزامات شرعی وجود نداشته باشد اما در اسلام ناب محمدی(ص) دهها مسئله و فرع فقهی در رابطه با انتخابات داریم.
مدرسی یزدی گفت: اینکه چه کسانی، چگونه و با چه شعار و عملی وارد میدان شوند تا مسائل مربوط به ستادها و حامیان هر نامزد و کاندیدها تا شرایط رایگیری و تبلیغات و پایان رایگیری که همگی در کنار الزامات قانونی نکات مهم شرعی را نیز به همراه دارد، از اهمیت بسیار بالایی برخودار است.
قائم مقام شورای مرکزی حوزههای علمیه استان یزد گفت: شرع در این زمینه محدودهای را مشخص کرده و هر چند افراد در انتخاب خود آزاد هستند، اما این سئوال پیش میآید آیا ما میتوانیم به غیر اصلح با وجود اصلح رای بدهیم، پاسخ اسلام در این مورد خیر است.
وی افزود: در روایتی از حضرت محمد(ص) نقل شده که اگر یکی از من و شما یک رایی را بدهیم که این رای هم قطعا موثر خواهد بود و یک کسی را به جلوداری جامعه یا عضوی از اعضای مدیریتی جامعه ولو یک جامعه کوچک با رای خود گزینش کنیم در حالیکه که میدانیم دیگران شایستهتر از او هستند، پیامبر بیان میفرمایند که این انسان به خدا خیانت کرده است.
امام جمعه بخش مرکزی یزد افزود: من و شما با یک رای نادرستی که میدهیم، این رای میتواند حتی در شورای شهر موجب خیانت به خدا شود، در حقیقت ما داریم مسئولیت کار را به افرادی واگذار میکنیم که این افراد باید مدیریت، هدایت و جلو داری کنند و امکاناتی را برای این منطقه جذب کنند و به عمران و آبادانی روستا و شهر بپردازند.
مدرسی یزدی ادامه داد: پس انتخاب نادرست خیانت به خدا، پیامبر و جامعه اسلامی است و این موضوع همان الزام شرعی انتخابات است.خود نامزدها هم همین طور؛ اگر نامزدی بداند دیگری از او بهتر است و بخواهد ثبت نام و به عرصه انتخابات وارد شود و یا اگر آمد و متوجه شد دیگری اعلم و اولا از او هست مراجع اعظام تقلید بیان میکنند حرام است که او در عرصه بماند.
امام جمعه بخش مرکزی یزد گفت: حتی ثبتنام انسانی که شایسته نیست نه تنها حرام است بلکه موجب زمام شرعی هم خواهد شد؛ وقتی فردی ثبت نام میکند جمعی باید صلاحیت او را، شایستگی و قوانین مربوطه را تطبیق دهند و کاغذی، قلمی، نیرو و ادارهای صرف میشود و اینها همه هزینه بیت المال است.
وی با بیان اینکه احکام اسلامی بسیار دقیق است و نظام اسلامی بر پایههای بسیار قوی استوار شده، عنوان کرد: امروز ممکن است عدهای گلایه داشته و گلایه آنها هم به حق باشد؛ نمیخواهم دفاع کنم از همه عملکردها و برخی جریانات شوراها، ولی قانونیست که دارد اعمال و اجرا میشود که به نظر اهل فن قانون جامع و کاملی نیست، بلکه باید پالایش شود و دقیقتر باشد.
رئیس حوزه علمیه مدینه العلم الکاظمیه خاطرنشان کرد: عناوینی که به بعضی افراد نسبت داده میشود عناوین خیلی بزرگیست، باید این عناوین اصلاح شود و یک بازنگر در این رفت و آمدها و جریانها و تشخیص صلاحیتها صورت گیرد حالا هم در قانون و هم در نحوه اجرای آن که این هر دو بعد لازم به توجه است.
وی تصریح کرد: در عین حال قانونی است که باید تمکین کنیم و این هم به این معنی نیست که اگر کسی در عرصهای مورد تائید قرار نگرفت او خدمتگذار خوبی نبوده و شایستگی لازم را نداشته است.