نمایشگر دسته ای مطالب نمایشگر دسته ای مطالب

بازگشت به صفحه کامل

آیت الله مدرسی: شورای فرهنگ عمومی شهر یزد طرح‌های تشویقی فرزندآوری را تقویت کند. (نماز جمعه مورخ ۱۸-۷-۹۹)

آیت الله مدرسی: شورای فرهنگ عمومی شهر یزد طرح‌های تشویقی فرزندآوری را تقویت کند. (نماز جمعه مورخ ۱۸-۷-۹۹)



بسمه تعالی
بیانات حضرت آیت الله «حاج سیدمحمدکاظم مدرسی» در خطبه‌های نمازجمعه بخش مرکزی یزد که این هفته در محمدآباد و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و الزام به استفاده از ماسک برگزار شد.


*** ولی فقیه مغز و اندیشه واحد در موضوعات اجتماعی است
همانگونه که فرد ممکن است در معرض بیماری قرار بگیرد اجتماعات ما نیز ممکن است در معرض بیماری قرار بگیرند و لذا در قرآن مجید گاهی به صورت فردی و گاهی به صورت جمعی به تقوا سفارش می‌شود زیرا اگر یک اجتماع در مسیر خداباوری قرار بگیرد و جمعی اهل تقوا باشند خداوند متعال برکات آسمان‌ها و زمین را بر آن‌ها نازل خواهد کرد.
لازم به توجه است که بیماری‌های اجتماعی بسیار مشکل‌تر و خطرناک‌تر از بیماری‌های فردی هستند، بیماری‌های فردی یک نفر و یا یک خانواده را مبتلا و مصیبت زده می‌کند اما بیماری اجتماعی ممکن است جمع زیادی و یا اجتماعات فراوانی را به خود دچار کند.
بیماری‌ها ومشکلات اجتماعی علاوه بر جنبه انتقال به جوامع دیگر ممکن است سال‌ها که هیچ بلکه قرن‌ها استمرار پیدا کند و نکته دوم این است که تشخیص بیماری فردی بسیار راحت تر از بیماری اجتماعی است ، چون فرد در صورت بیماری احساس می‌کند درد، نقص و یا مشکلی دارد اما در بیماری اجتماعی گاهی اجتماع متوجه نمی‌شود و زرق و برق‌های جامعه اجازه نمی‌دهد که افرادی که متخصص هستند بتوانند اعلام درد و نیاز کنند و یا نقص را بشناسند و در رفع آن بکوشند.
اما خدا نکند جامعه ای دچار بیماری بشود اگر اجتماعی به صورت جمعی دچار بیماری بشود درمان این جامعه بسیار سخت است چرا که بخشی از جامعه رنج  و درد را  احساس می کند و بخش دیگر احساس نمی‌کند به عنوان نمونه بیماری دنیا زدگی و تجمل گرایی در جامعه که بخشی  آن را بیماری می شناسد اما بخش دیگر آن را بیماری نمی  دانند.
تشخیص بیماری‌های فردی بسیار راحت تر است و به هر حال هر دردی درمانی دارد چراکه در اینجا مغز واحد فرمان می دهد اما متاسفانه در اجتماع باید یک فرد و یک مغز حاکم باشد و امروز با توجه به فضای مسمومی که وجود دارد برخی شرایط اجازه نمی دهند مغز یک فرد حاکم باشد یعنی مغز اصلی اجتماع که همان امامت و و لایت باشد به تمام معنا فعال شود و هر کسی یک فرمانی می‌دهد.
مغز و اندیشه واحد در موضوعات اجتماعی همان ولی فقیه است که باید منویاتش برای ما نصب العین باشد و مغز واحد همان دستورات دینی است و باید اجازه داد تا بزرگان دینی جامعه هر آنچه را که بیان می‌کنند ما به عنوان درمان دردهای اجتماعی یا پیشگیری از دردها و نواقص اجتماعی مورد توجه قرار دهیم.
همانگونه که شخص تا قبول نکند که مریض است درمانش نیز ممکن نیست، اجتماع هم تا باور نکند که بیماری در وجودش رخنه کرده است یا او را در برگرفته، درمانش ممکن نیست و لذا تشخیص اینکه جامعه بیمار است و این موضوع را باور کند بسیار دارای اهمیت است و  چون در برخی موضوعات اجتماعی به ظاهر دردی را احساس نمی‌کند بلکه به جای درد گاهی مسکن‌ها و آرامبخش‌ها از سوی دشمن تزریق می‌شود و لذا تشخیص بسیار سخت است و درمان آن نیز سخت و باید سعی کنیم تا آنجا که ممکن است جامعه بیمار نشود و در صورت بیماری برای حل موضوعات ولایت و امامت را در راس توجهات قرار دهیم.
*** هم افزایی دستگاه های مختلف در جلوگیری از تردد خودروهای قاچاق انسان در یزد
مردم نسبت به کمبود کبسول گاز مایع با مشکلاتی روبه رو هستند  که این موضوع هم در پی اجرای ناقص طرح ثبت نام الکترونیک گاز مایع در استان است که حل مسئله مردم  نیاز به مدیریت دارد و مردم هم راست می‌گویند که کشور ما از این لحاظ غنی است و مدیریتی جدی تر و پویا تر حل مشکل خواهد کرد.
مدت هاست خودروهای قاچاق انسان و اتباع خارجی در جاده های استان ، بخش مرکزی و مهریز در حال تردد بوده و از لحاظ امنیتی و فرهنگی خطر آفرین هستند هر چند نیروی انتظامی به شکل روزانه و منظم در این موضوع ورود پیدا کرده است  اما کافی نیست و دیگران هم باید نیروی انتظامی را یاری کنند.
 همت بلند تر و والاتر دستگاه قضایی، استانداری و نیروی انتظامی را می طلبد گرچه از اقدامات هر سه نهاد تا کنون تقدیر و تشکر می شود اما به هر حال هنوز این درد به طور کامل درمان نشده است و دستورالعمل‌ها و اقدامات دیگری نیز برای حل این موضوع نیازمند توجه است.
شنیده می‌شود که به  برخی از کالاهای غیر ضروری و حتی گاهی مضر مثل دخانیات ارز نیمایی دریافت می‌کنند و اما برای کالاهایی که برای جامعه بانوان و مسئله حجاب ضروریست مثل چادر مشکی به آن ارز نیمایی اختصاص داده نمی‌شود و این موارد را هم باید مسئولین استانی و کشوری و نمایندگان مجلس مورد توجه قرار دهند.
***قیمت های اعلام شده از سوی ستاد تنظیم بازار ضمانت اجرا ندارد
مردم از گرانی‌ها و عدم مدیریت در بازار گلایه دارند  زیرا ستاد تنظیم بازار قیمتی را اعلام می کند اما ضمانتی برای اجرا وجود ندارد و برخی افراد در بازار بر اساس صلاحدید خودشان اعلام نرخ  می کنند .پس نظارت کجاست؟ اگر ستاد تنظیم بازار در این زمینه قیمتی را اعلام کرد چرا نباید ضمانت اجرا داشته باشد.اینجا نظارت نیست، مدیریت نیست؟ باید بررسی شود که  چه مشکلی وجود دارد.
*** شیب تند سالمندی جمعیت در استان مدیریت شود /  ضرورت مشوق های ترویج ازدواج آسان و فرزند آوری
در موضوعی دیگر  استان یزد شیب تند سالمندی جمعیت را طی می‌کند و مقام معظم رهبری نیز در این زمینه تاکید و توصیه داشته اند؛ ما خواهش می کنیم از مسئولین تقنینی و اجرایی که در ارتباط با این شیب تندی که الان استان یزد در آن قرار دارد برنامه ریزی  و این موضوع را کنترل کنند و  طرح ها و مشوق هایی را برای فرزندآوری در جامعه و شورای فرهنگ عمومی اعلام کنند و سیاست گذاری های آن را روشن نمایند که این طرح ها چه میزان اجرا شده و آینده چه برنامه ای دارند.
از آینده مکتب اهل بیت  احساس خطر می کنیم و دراینجا باید ازدواج آسان در جامعه شکل بگیرد، فرزند آوری ، هزینه های کم برای درمان ، تحصیلات و امثال این ها  زمینه سازی شود.
در زمینه برنامه‌های فرهنگی و گردشگری شهر یزد نیز گرچه اقداماتی از سوی میراث فرهنگی انجام می‌شود  اما در برخی موارد نیز اقدامات کافی نمی باشد و لذا باید برنامه ریزی‌های این حوزه به شکلی مسنجم صورت گیرد و قوانین بازدارنده و قوی باشد که افراد ، فعالان  و صاحبان این گروه بدانند نباید افرادی با پوشش و رفتار نامناسب وارد محیط گردشگری شوند و بدون رعایت  فاصله اجتماعی، بهداشتی و شرعی در محیط‌ها حضور یابند.
یکی از موضوعات مهم دیگر فرهنگی و اجتماعی توجه به ورزش بانوان و پیگیری طرح‌های اختصاصی ورزشی برای  بانوان است که از ضروریات محسوب می‌شود و دستگاه‌های اجرایی و نهادهای مرتبط باید در این زمینه اقدامات مناسبی انجام و زمینه امکانات و فضاهای اختصاصی برای ورزش بانوان را فراهم سازند.