نمایشگر دسته ای مطالب
خطبه نماز جمعه 10 خرداد 1398 «ضرورت حفظ دستاوردها و میراث امام(ره)»
خطبه نماز جمعه 10 خرداد 1398 «ضرورت حفظ دستاوردها و میراث امام(ره)»
حضرت آیت الله سید محمد کاظم مدرسی در خطبههای نمازجمعه 98/03/10 بخش مرکزی یزد با اشاره به در پیش بودن سالروز رحلت امام خمینی(ره) با گرامیداشت یاد امام و همه شهدا گفت: امام(ره) وجود و شخصیتی استثنائی از لحاظ دینی، سیاسی، علمی، عرفانی اخلاقی در دوران معاصر و قرنهای اخیر بود و در مقایسه با دیگران غیر قابل وصف بود که به کمک مردم، انقلابی را پایهگذاری کرد و میراثی به یادگار گذاشت که باید به آن توجه لازم را داشت.
ایشان مردم محوری و توجه به تودههای مردم را از اولین میراث به جامانده از امام(ره) دانسته و ادامه دادند: توجه به مردم مخصوصا طبقات میانی و ضعیف و کوخ نشینیان به عنوان یک اصل از میراث ماندگار امام(ه) است؛ ایشان با حضور مردم و مردم محوری، انقلابی را پایهگذاری کرد که بدون سلاح و ترور و با اراده مردم، مقاومت در برابر دشمن و شعار علیه استکبار به پیروزی رسید، بنابراین ما باید در عرصههای مختلف حضور داشته باشیم تا این انقلاب اسلامی و میراث امام(ره) کمرنگ و به فراموشی سپرده نشود.
امام جمعه بخش مرکزی یزد افزودند: نباید به خاطر گله مندی و نگاه به این و آن، حضور خود را در اجتماعات، میتینگهای اجتماعی و در پای صندوقهای رای کمرنگ کنیم باید از میراث امام(ره) دفاع کرد گرچه دولتمردان و مسئولان نیز باید بستر را برای حضور پرشکوه مردم فراهم آورند.
معظم له حاکمیت نظام دینی جمهوری اسلامی را از دیگر دستاوردهای حرکت امام(ره) خوانده و فرمودند: خیلی از انقلابها مانند انقلاب الجزایر از مساجد شروع شد اما موفق به تشکیل حکومت دینی نشد اما امام(ره) حکومت دینی جمهوری اسلامی را براساس قرآن و سنت اصیل بدون التقاط با افکار غربی و شرقی تشکیل داد همچنین اصل ولایت فقیه یک اصل مکتوب، منسجم و مدونی در کتابهای فقهی و عالمان بزرگ شیعه بود را اجرایی کرد و در رأس نظام دینی ولی فقیه را قرار داد.
آیتالله مدرسی استکبار ستیزی را از دیگر دستاوردها ومیراث امام(ره) برشمرد و عنوان کردند: امام(ره) به همه ما آموخت که اگر می خواهیم عزت خود را حفظ کنیم و روی پای خود بایستیم باید استکبارستیزی را به عنوان یک اصل بپذیریم ما نه سلطه گر و نه سلطه پذیریم بلکه سلطه ستیزیم و باید بر دشمن ایستادگی کنیم، به ما آموخت که امریکا با این همه جنایات و رذالتی که هیئت حاکمه آن از خود نشان میدهد دشمن درجه یکِ ملت ها و ایرانِ اسلامی است. اسلام تنها بعد عبادی نپرداخته بلکه آن یک دین عبادی سیاسی است، اسلام یک دین فردی گوشهگیرانه همراه با روحانیت نیست بلکه یک دین اجتماعی و مداخله گر در امور سیاسی نه تنها در داخل بلکه در سراسر دنیا است.
ایشان خدمت بی منت به مردم، خدمتگزار بودن مسئولان، بی معنا بودن حزبی و سیاسی کارکردن مسئولان، اتحاد و یکپارچگی حول محور ولایت فقیه و رهبری، نگاه به تواناییهای داخل، قانونگرایی و اصل قرار گرفتن قانون اساسی، حمایت از مظلومان عالم به ویژه فلسطینیان را از جمله مواریث امام(ره) دانسته که باید همیشه مورد توجه قرار گیرد.
امام جمعه بخش مرکزی یزد با بیان اینکه روز قدس روز اسلام، روز وحدت و مقابله جامعه اسلامی با استکبار جهانی است، در پاسخ به اینکه بسیار مطرح میشود که قدس و فلسطین به ما چه ارتباطی دارد، گفت: پاره پاره بودن امروز دنیای اسلام، حاکیمت حکام نالایق بر ملتهای اسلامی، سلطهگری غرب و شرق بر اسلام در بعضی بخشها همه به این سوال برمیگردد و اگر جواب این سوال روشن شود دیگر دشمن نمیتواند اسلام را پاره پاره کند و جمعیتهای اسلامی را به جان هم بیندازد.
آیت الله مدرسی تصریح کردند: قدس از آن جهت که سرزمین اسلامی است و مورد تعدی و تجاوز قرار گرفته و ما نیز یک مسلمان هستیم باید از این سرزمین اسلامی دفاع کنیم و چنانچه فطرت یک انسان، سالم باشد باید به ندای یک مظلوم لبیک گوید و ما از آن جهت که میخواهیم امنیت خود را حفظ کنیم و اولین دشمن ملت و ایران اسلامی غده سرطانی رژیم صهیونیستی است باید به دفاع از قدس برخیزیم.
ایشان تاکید کردند: هم دولتمردان، هم رسانههای گروهی و جمعی، آموزشگاهها، جمعیتهای فرهنگی و غیر فرهنگی، سیاسی و غیرسیاسی باید این آموزهها و دستاوردهای انقلاب اسلامی را به مردم یادآوری کنند چرا که اگر فراموش شوند انقلاب اسلامی در مسیر انحراف قرار میگیرد.
معظم له با اشاره به جابه جایی مسئولیت دستگاه قضا در استان یزد ضمن تشکر از اقدامات انجام شده گفتند: امیدواریم رئیس جدید دستگاه قضا در استان راهِ رفته را ادامه و نواقص را نیز جبران کند، پیشگیری از جرم به عنوان وظیفه اصلی دستگاه قضا، پیشگیری از اختلافات خانوادگی و طلاق، قاطعیت در اجرای عدالت به ویژه در خصوص دانه درشتها، شناسایی ریشههای فساد و مشکلات قانونی که منشا فساد اداری و غیر اداری است؛ حل معضلات اقتصادی و برخورد قاطع با سلب کنندگان امنیت در کشور از جمله مواردی است که دستگاه قضا باید بیش از پیش به آن توجه کند.
ایشان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه گاهی مطالبی مبنی بر اینکه بخش مرکزی چه ارتباطی به یزد دارد شنیده میشود، تصریح کرد: بخش مرکزی متصل به یزد است در شهر یزد قوانینی وجود دارد و لابه لای آن نیز قوانینی وجود دارد که مسئولین شهری یزد از جمله شورای شهر و شهردار یزد باید آن پاسخ دهند.
آیت الله مدرسی در ادامه فرمودند: حدود 80 درصد عوارضی که از حریم شهر یزد یعنی بخش مرکزی گرفته میشود باید در حریم شهر یزد مصرف شود کسانی که خود را کنار کشیدند و خود را بی مسئولیت در بخش مرکزی میدانند و گاهی هم صدای اعتراض نابخردانه خود را در این زمینه بلند میکنند که چرا مردم مداخله میکنند جواب بدهند که این عوارض کجا رفته است؛ این عوارض باید به حریم برگردد و شفاف سازی شود.