نمایشگر دسته ای مطالب
خطبه نماز جمعه 98/07/05 «آیت الله مدرسی:حذف نام شهدا از معابر خط مستقیمی برای نابودی فرهنگ ایثار و شهادت است»
خطبه نماز جمعه 98/07/05 «آیت الله مدرسی:حذف نام شهدا از معابر خط مستقیمی برای نابودی فرهنگ ایثار و شهادت است»
حضرت آیت الله سید محمد کاظم مدرسی در خطبه اول نماز جمعه بخش مرکزی یزد مورخ 98/07/05 در ضمن سفارش به تقوا و اجتناب از گناهان فرمودند: تقوا در معنای دینی تسلیم بودن در برابر حق و ایستادگی در مقابل باطل است.
ایشان تاکید کردند: همه ی آن چیزی که در دین در نظر گرفته شده سازگار با عقل سلیم و در مسیر تقواست. و اثر این گونه تقوا همان طهارت قلبی است که موجب آبادی دنیا و آخرت می شود.
معظم له بیان فرمودند: اسلام در برخورد با دیگران دو حوزه معرفی می کند؛ اولاً داخل در اسلام و ثانیاً خارج در اسلام. تقوا همان مفهومی است که قرآن در حوزه داخلی می فرماید: «...رُحَماءُ بَينَهُم...» (انسان های رحیم و رئوف و مهربانی باشید.) اما در حوزه خارجی «..أَشِدّاءُ عَلَى الكُفّارِ...» (انسان های سخت و استوار در مقابل دشمن باشید) (فتح / 39)
امام جمعه بخش مرکزی یزد با توجه به تشکل انسان از دو عنصر غیبی و شهودی تصریح کردند: این دو عنصر مکمل یکدیگر اند به طوری که نه می توان از عنصر مادی چشم پوشی کرد و نه می توان دست از عنصر غیبی برداشت.
ایشان اذعان داشتند: مراد از غیب به معنای عالم آخرت و یا ایمان تنها به امام عصر (عج) نیست بلکه مراد از غیب عبارتست از تاثیر معنویات در مادیات و تاثیر مادیات در معنویات.
معظم له با توجه به این مطلب که همه ی آموزه های دینی مملو از قوانین غیبی است و در پرتوی آنها آسایش و رفاه حقیقی بر ما سایه می افکند افزودند: به برکت قرآن و پیامبر و روایات معصومین ما می توانیم قوانین غیبی را کشف کنیم.
آیت الله مدرسی به عنوان نمونه به فرازهای ابتدایی دعای کمیل اشاره کردند و گفتند: این فراز ها (اللّهُمَّ اغْفِرْ لِىَ الذُّنُوبَ الَّتِى تَهْتِكُ الْعِصَمَ . اللّهُمَّ اغْفِرْ لِىَ الذُّنُوبَ الَّتِى تُنْزِلُ النِّقَمَ . اللّهُمَّ اغْفِرْ لِىَ الذُّنُوبَ الَّتِى تُغَيِّرُ النِّعَمَ . اللّهُمَّ اغْفِرْ لِىَ الذُّنُوبَ الَّتِى تَحْبِسُ الدُّعَاءَ . اللّهُمَّ اغْفِرْ لِىَ الذُّنُوبَ الَّتِى تُنْزِلُ الْبَلَاءَ) همگی برخواسته از قوانین غیبی اند. به نحوی که گناهان چنان تاثیری دارند که بلا ها را بر انسان نازل و امید ها را نا امید و مشکلات را در زندگی عارض می کنند.
ایشان در تقسیم بلاها تصریح کردند: بلا، به سه صورت تحمیلی، اکتسابی و انتخابی است. بعضی از بلا ها بر ما تحمیل می شود (مانند هشت سال جنگ تحمیلی) در بعضی دیگر پیامد اعمال آن را رقم می زند و برخی به صورت انتخابی است که غالباً بر اولیای الهی وارد می شود (مثل جریان کربلا)
حضرت آیت الله مدرسی در خطبه دوم نماز جمعه اذعان داشتند: دوران دفاع مقدس یک دوران طلایی، معنوی و دینی برای ما محسوب می شود این معنویت و این گسترش دین در دوران دفاع مقدس مدیون دو قشر خاص بود یک روحانیت و دو فرماندهان متدین و توانمند که با همت بلند خود سعی در عمق بخشی و معنویت در نسل جوان حاضر در جنگ داشتند.
ایشان افزودند: مشکلات امروز کشور نیازمند فرهنگ و حرکت جامعه در زمان هشت سال دفاع مقدس است؛ ایثار، ازخود گذشتگی، قناعت و همدلی مردم در دوران جنگ باعث شد تا مشکلات غیر از جنگ کشور خیلی به چشم نیاید به همین دلیل دفاع مقدس به عنوان نقطه عطفی در تاریخ انقلاب شناخته می شود.
آیت الله سید کاظم مدرسی با اشاره به خطی که دشمنان انقلاب اسلامی در پی حذف نام و یاد شهدا دنبال می کنند، بیان کردند: حذف نام شهدا از کوچه و برزن خط مستقیمی است که برای حذف یاد و خاطره شهدا و در اصل نابودی فرهنگ ایثاروشهادت دنبال می شود و متاسفانه برخی از مسئولان ما غافلانه یا عامدانه ادامه دهنده آن هستند.
معظم له سخنان رهبر انقلاب در دیدار با مجلس خبرگان را یادآور شدند و اذعان داشتند: رهبر انقلاب در دیدار با اعضای مجلس خبرگان به درس های دفاع مقدس در زمینه های مختلف اشاره کردند و استفاده از درس ها را دوران فعلی لازم و ضروری دانستند.
امام جمعه بخش مرکزی یزد افزودند: ایشان همچنین مجدداً بر روی حمایت از تولید داخل تاکید کردند و توسعه اقتصادی، رونق اشتغال و افزایش ارزش پول ملی را در گرو تولید ملی و حمایت از آن دانستند.
آیت الله مدرسی، در بخش دیگری از سخنان خود به حماسه اربعین اشاره ای داشتند و گفتند: حرکت عظیم مردم در حماسه اربعین در طول تاریخ بشریت بی نظیر است و باید برای هرچه باشکوه تر شدن این جریان تلاش کرد.
ایشان با بیان اینکه پیاده روی اربعین هم آدابی دارد، تصریح کردند: رعایت نظافت و بهداشت و توجه به قناعت و عدم اسراف یک اصل مهم و ضروری در است که ما به عنوان زائران ایرانی این حماسه باید همه تلاش و همت خود را برای این امر معطوف کنیم.
آیت الله مدرسی در پایان سخنان خود به به حضور رئیس جمهور در سازمان ملل هم اشاره کردند وفرمودند: رئیس جمهور سخنان قابل تقدیری را در سازمان ملل ایراد کرد البته در برخورد با کفاری که خنجر را از رو کشیده اند نباید روی خوش نشان داد.