آیت الله سید محمدکاظم مدرسی در چهارمین همایش اسوههای صبر و مقاومت اذعان کردند: در هر زمان دین اسلام شاخص و رهبری داشته است؛ در زمان پیامبر خود ایشان و بعد از آن ائمه اطهار (ع) و در حال حاضر ولایتفقیه است که در صورتی که از ولایت فاصله بگیریم از دین فاصله گرفتهایم.
ایشان بابیان اینکه ارزش بدون در نظر گرفتن شاخص تبدیل به ضد ارزش خواهد شد، خاطرنشان کردند: امروز فتنهگران از همین قماشاند و بافاصله گرفتن از ولایت به دوستان دشمنان اسلام تبدیل شدهاند.
عضو شورای فرهنگی استان یزد تصریح کردند: کسانی که با انقلاب اسلامی زاویه دارند درصددند تا خانواده شهدا و ایثارگران را از شاخص دین اسلام جدا کنند.
آیت الله مدرسی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه سرمایهداران برای بهره گرفتن از سرمایه خود لازم است که قدر آن را بدانند و حساسیت خاص امنیتی برای حراست از سرمایه خود خرج دهند، گفتند: نگاه مقام معظم رهبری به فرهنگ ایثار و شهادت نگاه سرمایه و ثروت است.
استاد حوزه علمیه در یزد با بیان اینکه بنا به فرموده رهبر معظم انقلاب «دوران دفاع مقدس یک ثروت کلان برای مردم و جامعه انقلاب اسلامی است» اذعان کردند: رهبر معظم انقلاب در جمع متصدیان راهیان نور صحبتهای زیبایی پیرامون دفاع مقدس فرمودند که از برجستهترین نکاتی که ایشان به آن پرداختند این بود که اگر آن دوران 8 ساله وجود نداشت و اگر آن ایثارگریها دیده نمیشد انقلاب اسلامی از دست میرفت و حیاتی برای انقلاب اسلامی باقی نمیماند.
ایشان با اشاره به اینکه برای تداوم و رشد فرهنگ ایثار و شهادت لازم است، هم دستاندرکاران زبده و هم محافل حراستی خاص نسبت به این موضوع در نظر گرفته شود، ادامه دادند: شاخص و تابلو انقلاب اسلامی ایثار و شهادت است؛ و در پس این تابلو انقلاب اسلامی عرضه میشود؛ چرا که جامعه اسلامی ثابت کرده است که در تمامی زمینهها حتی فرامرزی آمادگی ایثار و فداکاری را دارد.
آیت الله مدرسی در پاسخ به این سؤال که چرا باید روز شهدا و مراسمهای تجلیل از شهدا داشته باشیم، تصریح کردند: پیامبر اسلام (ص) و همچنین ائمه اطهار (ع) نگاه ویژهای نسبت به شهید و شهادت داشتهاند. جمهوری اسلامی ایران هم نسبت به شهدا نگاه ویژهای داشته است؛ هنوز مدتزمان زیادی از پیروزی انقلاب اسلامی نگذشته بود که امام خمینی (ره) فرمان تشکیل بنیاد شهید و امور ایثارگران را دادند.
ایشان ادامه دادند: یکی از پاسخهایی که میتوان به سؤالات مربوط به چرایی برگزاری مراسمهای تجلیل از شهدا گفت این است که پیوسته در طول زمان حق و باطل وجود داشته که باهم درگیر هستند؛ درصورتیکه حق تقویت شود باطل به کنار خواهد رفت و اگر باطل تقویت شود حق کم زنگ خواهد شد.
عضو شورای فرهنگی استان یزد با بیان اینکه شهدا کسانی بودند که در راه حق جان را فدا کردند، افزودند: پس تجلیل از مقام شهادت و خانواده شهدا تجلیل از حق بوده و تشکیل مجالس تجلیلی از شهدا یعنی تقویت حق و تضعیف باطل.
آیت الله سیدمحمدکاظم مدرسی با بیان اینکه شهدا در مسیر انجام تکلیف همت کرده و پیامی را خلق کردند و خانواده شهدا مسئولیت ابلاغ این پیام را دارند، تصریح کردند: جریان کربلا از زمان حرکت امام حسین (ع) ازمدینه تا بازگشت اسوه صبر و مقاومت حضرت زینب (ع) به آنجا حدود یک سال طول کشید که این زمان به دونیمه تقسیم میشد؛ نیمه اول خلق پیام بود که واقعه عاشورا رخ داد و نیمه دوم آن ابلاغ پیام بود که توسط حضرت زینب (س) و بازماندگان از واقعه عاشورا انجام گرفت.
ایشان ادامه دادند: طی 8 سال دفاع مقدس نیز مردان خدا پیام ایثار و شهادت را خلق کردند و بعد از آن این مسئولیت را بر دوش داریم که پیام شهدا را به دیگران ابلاغ کنیم؛ تا فرهنگ فداکاری در راه دین تقویت شود.
آیت الله مدرسی با بیان اینکه نباید فرهنگ ایثار و شهادت تنها بر قشر خاصی حاکم باشد و لازم است این فرهنگ در جامعه نهادینه شده و گسترش پیدا کند، اذعان کردند: اگر فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه ما نهادینه شود، در این صورت جامعه بیمه خواهد شد و دشمن از ما خواهد ترسید.