نمایشگر دسته ای مطالب نمایشگر دسته ای مطالب

بازگشت به صفحه کامل

شهید سلیمانی الگویی کامل از تفکر بسیجی

شهید سلیمانی الگویی کامل از تفکر بسیجی


شهید سلیمانی الگویی کامل از تفکر بسیجی

آیت الله سیدمحمدکاظم مدرسی

بسیج ثمره طیبه و شجره پاک و پاکیزه‌ای است که به وسیله حضرت امام خمینی (ره) غرس شد و با نفس گرم امام راحل تداوم پیدا کرد که در عصر حاضر نیز به برکت و همت مقام معظم رهبری برگ و بار آن برای ما آشکار است و می توانیم اثرات آن را مشاهده و درک کنیم.

بر این اساس در آیات نورانی 146 و 147 سوره مبارکه آل عمران خداوند متعال شجره طیبه بسیج را به شکلی زیبا برای ما ترسیم می کند.چه بسیارند پیامبرانی که با آن‌ها جمعیت کثیری به مبارزه با طاغوت برخواستند و پیامبران برای بسیج توده‌های مردم حضور پیدا کردند و دراین راه هم در طول تاریخ جمعیت‌های زیادی با پیامبران همرانی نمودند.

مهم‌ترین نکته لازم به توجه این است که چنین افرادی از چه ویژگی‌هایی برخوردار بوده و بر چه مبنایی رفتار می‌کنند.این افراد از لحاظ روحی هرگز احساس سستی نمی‌کردند و سستی را به وجود خود راه نمی‌دادند، آدم‌های قوی بودند و از لحاظ روحی احساس نمی‌کردند چیزی کم دارند و سختی‌ها بر آن‌ها عارض نمی‌شد.

‌حتی اگر مشکلات و کاستی‌ها بر زندگی آن‌ها فشار وارد کند اما از مسیر اصلی خود خارج نمی‌شوند.این‌ها از لحاظ روحی استوار بوده و احساس ناتوانی نیز ندارند اگر هم ملامتی بر آن‌ها برسد دنبال سازش، خودفروشی،  وطن فروشی  و  کشور فروشی  نیستند و چنین شخصیت‌هایی در کارها امروز و فردا نمی‌کنند.

چنین افرادی شانه خم نمی‌کنند تا بار ظلم بر شانه آن‌ها فرود آید.بر این اساس سه ویژگی شاخص در قرآن کریم و این آیات بیان می‌شود که این افراد از لحاظ روحی انسان‌هایی استوارند، احساس نمی‌کنند کم دارند و همیشه احساس قدرت و توان لازم را در خود حفظ می‌نمایند، هر چقدر هم سختی بر آنها وارد شود خود را ناتوان نمی‌بینند، تن به ذلت نمی دهند و خداوند چنین بندگانی را بسیار دوست دارد.

لازم به توجه است که شجره طیبه بسیج این ویژگی را کاملا در خود نهادینه کرده است، بسیجیان هم از لحاظ روحی دچار تزلزل و خستگی نمی‌شود، هم از لحاظ امکانات در کم‌ترین  امکانات بیشترین حرکت و دستاورد را برای خود و جامعه ثبت می‌کند هم چنان که ما در دوران دفاع مقدس و  دفاع از کشور، انقلاب و در هوشیاری مقابل فتنه‌ها نمونه هایی مثال‌زدنی و موثر از این جنس را شاهد بودیم.

در آیه بعد بیان می‌شود این‌ افراد ارتباطشان همواره با خداوند قوی است و بازهم می‌گویند خدایا ما کم کاری کردیم و آنگونه که باید و شاید هنوز نتوانستیم دین  و وظیفه خودمان را به اسلام ، قرآن، کشور، شهدا و ارزش‌های اسلامی وفا و ادا کنیم.

خودشان را همیشه مقصر می‌بینند نه اینکه خودشان را طلبکار جامعه بدانند و در مقابل خدای خودشان و در مقابل جامعه متدین این چنین افرادی احساس می‌کنند هنوز کم کار کرده اند وکم گذاشته اند و بر این مبنا عمل آن‌ها نیز خدایی و مبتنی بر رضایت الهی است.

ولذا این‌ها تربیت شده دست پروردگار هستند و دعا می‌کنند خدایا ما معلوم نیست در پایان کارمان به چه شکل و اعتقادی در بیاییم.ثبات قدم را به ما عنایت کن.ثبات قدم یکی از چیزهایی است که عاقبت بخیری را به همراه دارد.

یکی از دعاهایی که ما از آن غافلیم همین دعای عاقبت بخیری است.ما نسبت به بسیاری از جریانات به ویژه در موضوع مرگ غافل و جاهلیم و نمی دانیم کی، کجا و چگونه می میریم و یکی از معادله‌های مجهول مرگ برای ما این است که نمی دانیم قرار است  چگونه و  با چه اعتقادی بمیریم.

از این آیات بر می‌آید که ایمان به خدا سرچشمه مقاومت است و تعداد مجاهدان عالم و عارف به خدا زیاد هستند و ما نباید احساس کنیم که نیرو و تفکری از این جنس کم داریم.

مشکلات نباید باعث سستی و ضعف شود بلکه باید عامل حرکت و تلاش باشند و این مشکلات، ناملایمت و تحریم‌ها نباید ما را وادار به تسلیم کند.اینکه مقام معظم رهبری تاکید دارند که ما باید روی پای خودمان بایستیم و در مقابل یک جبهه فکری دیگری بصیرت داشته باشیم و در مواجه با  مشکلات نباید دستمان را به طرف دیگری دراز کنیم هم  از همین آیات شریفه برگرفته شده است.

* افراد با ایمان در برابر دشمن وادار به تسلیم نمی شوند

مشکلات و ناملایمت‌هایی که از طرف دشمن بر ما وارد می‌شود  افراد با ایمان را وادار به تسلیم نمی‌کند و  در مسیر مقاومت بیشتر ،حرکت توفنده تر و پوینده تر گام بر می‌دارند. نکته دیگر آیه این است بیان می کند خداوند صابرین را دوست دارد.

از سوی دیگر یکی از عوامل شکست هر فرهنگی موضوعی است که انسان مغرور شود.این استغفاری که در این آیات بیان می‌شود یعنی مغرور نشوید.یعنی غرور شما را نگیرد و هم چنان از لحاظ تلاش و عملکردی احساس کاستی داشته باشید و احساس کنید هنوز کم گذاشته اید و بیشتر تلاش کنید.اگر این چنین شد نصرت و پیروزی نیز شامل می‌شود.

بر شهید والامقام حاج قاسم سلیمانی این مرد مومن خدا درود می فرستیم که هرگز احساس کمبود روحی نداشت و  به عنوان سرآمد بسیجیان و از افراد شاخص بسیجی احساس نبود امکانات مادی نیز در زندگی سیاسی و اجتماعی نداشت و با تامل در رفتار و آثار به جای مانده از این شهید والامقام شهید سلیمانی الگویی تمام عیار برای بسیج و بسیجیان است که با شناخت هر چه بیشتر از شهید مقاومت می توان در مسیر نشر تفکر بسیجی و عمل بر این اساس به شکلی همگانی، موثر و ماندگار عمل کرد.