نمایشگر دسته ای مطالب
مسئولان به جای ایده پردازی به اجرا بپردازد. (نماز جمعه مورخ ۹۹/۱۲/۸)
مسئولان به جای ایده پردازی به اجرا بپردازد. (نماز جمعه مورخ ۹۹/۱۲/۸)
(به نام خدا)
خطبههای نمازجمعه بخش مرکزی یزد به امامت آیت الله سیدمحمدکاظم مدرسی – احمدآبادملاباشی- 8 اسفندماه 1399
ضمن تقدیر و تشکر از گروهها ، افراد و مدیرانی که به شکلی دغدغه مند و موثر در عرصه توسعه فرهنگ نماز تلاش میکنند اما لازم به توجه است که اینگونه موارد معنوی و دینی علاوه بر اینکه باید مورد حمایت دولت و نهادهای مرتبط قرار گیرد اما عمدتا باید مردم نهاد باشد و مردم در این راستا احساس کنند چنین موضوعاتی بر دوش خودشان است تا اثرگذاری بیشتری را در جامعه شاهد باشیم.
از این رو ستاد اقامه نماز استان باید بیشتر جنبه مردمی پیدا کند و در حقیقت معلمان، روحانیون، شخصیتهای محلی، سازمان های مردم نهاد، جوانان، بسیج و هم چنین کانونهای مردمی که در این زمینه فعالیت میکنند باید طرح و برنامه داشته و از ایده های آن ها نیز در سایر برنامهها استفاده شود.
با عرض تسلیت وفات حضرت زینب (س) اسوه صبر و مقاومت ؛ حدود یکسال است که از شیوع ویروس منحوس کرونا سپری میشود در این مدت همه گروهها برای مدیریت بحران و کاهش اثرات منفی این جریان تلاش کردند تا از شیوع بیشتر آن جلوگیری شود .لازم است از همه نیروهای جهادی اعم از پرسنل خدوم و زحمتکش عزیز در بیمارستانها و مراکز درمانی تشکر و قدردانی شود و هم چنین گرامی بداریم یاد و خاطره شهدای سلامت و از مردمی که در این زمینه با همکاری و همراهی خود و با جلوداری مقام معظم رهبری و حمایتها و هدایتهای ایشان نسبت به مدیریت جریان شیوع کرونا اقدام کردند، قدردانی شود.
در این رابطه باید عرض کنیم که کشور ما به واسطه حضور و احساس مسئولیت مردم و به واسطه عرق دینی ومسئولیت پذیری دینی و اسلامی جامعه قطعا در مدیریت اینگونه بحرانها موفق تر عمل می کند.
ما مشابه این بحرانها را در غرب نیز داریم آن هم در کشورهایی که مدعی امکانات فراوان و تکنولوژی بسیار بالایی هستند همان آمریکا که در جریان کرونا میبینیم اصلا نتوانستند به خوبی مدیریت کنند و روزی 5 هزار نفر تلفات برای یک کشور فاجعه بسیار بسیار ناگواریست و نمونه عدم مدیریت آنها عبارت است از همین برف و سرمای مختصری که در ایالت تگزاز آمریکا به موجود آمد.
خوب در ایالت تگزاز بر اساس اطلاعاتی که در شبکه های خبری اعلام می شود و یا از آشنایان در آن منطقه گرفتیم فقط 16 سانتی متر برف آمده بود و کاهش 4تا5 درجه ای دما زیرصفر را نیز در پی داشت، اما روزها و به مدت یک هفته ده ها هزار نفر از امکاناتی مثل برق، آب ، گاز و سایر امکانات اولیه محروم ماندند و سوپرمارکت ها از مواد غذایی خالی شد و نانوایی ها نیز تعطیل شدند و غذاهای گرم خیلی محدود و صف های عریض و طویل بنزنین هم تشکیل شد اما گاهی در بعضی از شهرها و ارتفاعات کشور ما تا سه و یا چهار متر بارش برف داریم و اگر حادثه ای پیش می آید به برکت همدلی، حضور و همکاری مردم بحران مدیریت و شرایط کنترل میشود.
آن هم امروز که کشور در شرایط تحریم است و به هیچ وجه سایر کشورها نیز به ما کمک نمی کنند و این امر مشخص میکند کشور ایران از لحاظ زیرساختی در طول این 40 سال بسیار قوی بوده است و دست همه تلاشگران در این زمینه درد نکند.
در طول این 40 سال یکی از معضلاتمان ایده پردازی برخی از از مسئولینی است که به صورت علنی در رسانههای جمعی و در ملع عام به جای اجرایی کار کردن اقدام می کنند به ایده پردازی و مجریانی که باید کار کنند در وسط کار ایده پرداز می شوند وسیاست اصلی نظام را زیر پا می گذارند.
در یک دورهای بحث سازندگی و توسعه اقتصادی را داشتیم که با ایده عیبی ندارد یک عده ای زیر چرخهای توسعه له شوند از سوی برخی مطرح شد و به هرحال یک حرکتهای بسیار نادرستی که موجب ایجاد فاصله طبقاتی، اشرافیگری و تجملگرایی شد صورت پذیرفت.
در دوره ای دیگر بعضی از مجریان در کنار تلاشهایی که داشتند بحث توسعه سیاسی منهای ارزشهای دینی را مطرح کردند،حتی تفوق دادن ولنگاری را به اسم آزادی بر مبانی شرع و دین بیان کردند و این به عنوان یک نظریه و ایده از سوی آنها مطرح شد و پافشاری بر آن و هدایت افکار عمومی به این سمت و سونیز گاهی مورد توجه بود.
باز در یک دوره دیگری عدالت منهای ولایت بلکه عدالت تفوق یافته بر ولایت مطرح شد و گفتند ما ولایت را لازم نداریم بلکه عدالت مهم است و این هم ایدهای بود که عبور از دین را به همراه داشت .
امروز هم ایدههای دیگری به اسم مذاکرات، تعامل با دنیا و اعتدال گرایی مطرح می شود و به بعضی از آیات قرآن پرداخته می شود که در حقیقت از این آیات بخش و قسمتی را قبول میکنند و بخشی را قبول نمی کنند و معتقدند گرچه دشمن پیمان شکنی هم کرده است ما باید مجداد پیمان ببندیم در حالیکه این ها بحث های نظری است و باید در حوزه های علمیه و دانشگاه و جاهای خاص خودش مطرح شود.آقایان باید به صورت اجرایی به کارهای خود بپزدازند و پاسخگوی اجرا باشند نه پاسخگوی نظریه پردازی که بر خلاف سیاست های نظام و انقلاب است.
در همین رابطه در سوره مبارکه انفال آمده است که ای پیامبر حتی اگر خوف این را داری که دشمنان شما پیمان شکنی کنندتو نیز مقابله به مثل کن و پیمان را به آنها برگردان و خداوند این ها را دوست ندارد/
از این آیه شریفه دریافت می شود در مسائل مهم سیاسی و اجتماعی نباید منتظر خیانت بود بلکه باید با احتمال عقلایی نسبت به خیانت هم به شکلی روشن و صحیح اقدام کرد.نکته دیگر این است که تشخیص شواهد و قرائن خیانت و تصمیم بر باطل کردن قراردادها و بی اعتباری تعهدات از اختیارات رهبر جامعه اسلامی است.
نکته لازم به توجه دیگر نیز اینکه پایبندی به معاهدات تا زمانیست که احتمال توطئه دشمن در بین نباشد و لذا مردم انتظار دارند در پایان دولت کسانی که مسئول اجرایی هستند به کارهای اجرایی و انجام وظایف خود بپردازند و این معنا ندارند که با توجه به تدوین سیاست کلی نظام و جلو داری امامین انقلاب و محکمات آن ما به متشابهاتی تمسک کنیم و بعد هم بیان کنیم باید به این فکر عمل شود.
درست مثل این می ماند که دولت یک نظری را مثلا در رابطه با صنعت و معدن به استانداران ابلاغ کند و آقای استاندار به جای اجرا نسبت به آن ایده پردازی کند.خوب طبعا دولت هرگز نمی تواند چنین استاندار و فرمانداری و مدیرکلی را تحمل کند که به جای اجرا مشغول ایده پردازی است البته ایده پردازی خوب است اما جای خود و شرایط خاص خودش را دارد نه در ملا عام و در مقام اجرا و هنگامی که باید سیاستی آن هم برای حل مشکلات مردم و جامعه به شکلی سریع و اثربخش اجرا شود.