نمایشگر دسته ای مطالب
پیام جمعه آیت الله مدرسی (99/09/14)
پیام جمعه آیت الله مدرسی (99/09/14)
(بسم الله الرحمن الرحیم )
پیام جمعه_ آیت الله سیدمحمدکاظم مدرسی-امام جمعه بخش مرکزی یزد (14/ 9/ 1399)
جمعه گذشته شهادت یکی از مردان علم این سرزمین یعنی شهید فخری زاده را داشتیم.شهیدی که در عرصههای هسته ای و دفاعی توانست با همکاران خود قدرت دفاعی کشور را در راستای تامین امنیت و پیشرفت نظام اسلامی افزایش دهد.
ضمن محکوم نمودن این حرکت و مطالبه جدی از مسئولان برای جبران آن و با قطع نظر از جایگاه رفیع شهادت و شهیدان راه خدا، لازم میدانم به چند نکته اشاره داشته باشم.
نکته اول: افزایش قدرت علمی در هر جامعهای عامل توانمندسازی است و به قول مرحوم فردوسی: توانا بود هر که دانا بود.
از این جهت پیامبر اسلام (ص) میفرماید: در میان صداها سه صدا است که پردهها را می دراند و حجابها را برطرف می کند و انسان ها را به خدا نزدیک می کند. الف) صدای قلم دانشمندان ب) صدای گام رزمندگان و ج ) صدای چرخ ریسندگان.
به تعبیر دیگر جامعه اسلامی اگر بخواهد به عزت و پیشرفت دست پیدا کند باید به علم، امنیت و اقتصاد خود توجه داشته و بپردازد و همین سه صدایی که رهبر معظم انقلاب مکررا و موکدا بر آن توصیه فرموده اند.
نکته دوم: این ضربهها و آسیبها از جانب دشمن که قطعا سرویسهای جاسوسی غرب و اسرائیل با همدستی منافقین داخلی در آن دخیل بودهاند، نباید ما را از ادامه راه باز دارد و یا باعث انفعال و شکست روحی و سازش شود.
قرآن کریم در آیه 104 سوره نسا میفرماید: وَلَا تَهِنُوا فِي ابْتِغَاءِ الْقَوْمِ إِنْ تَكُونُوا تَأْلَمُونَ فَإِنَّهُمْ يَأْلَمُونَ كَمَا تَأْلَمُونَ : و نباید در کار دشمن سستی و کاهلی کنید؛ که اگر شما به رنج و زحمت میافتید آنها نیز (از دست شما) رنج میکشند با این فرق که شما به لطف خدا امیدوارید و آنها امیدی ندارند.بنابراین آیه نباید از دشمنی دشمنان سستی بر شما عارض شود.
نکته سوم: راهبرد اقتدار نظامی و دفاعی را از یاد نبریم که اصل اساسی در مواجهه با دشمن است و دشمن میخواهد ما را از دست یابی به این اقتدار بازدارد و لذا به فرموده قرآن در آیه 60 سوره انفال نظام اسلامی و ملت ما باید توجه کنند که : وَأَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ وَمِنْ رِبَاطِ الْخَيْلِ تُرْهِبُونَ بِهِ عَدُوَّ اللَّهِ وَعَدُوَّكُمْ : و شما (ای مؤمنان) در مقام مبارزه با آن کافران خود را مهیا کنید و تا آن حد که بتوانید از آذوقه و تسلیحات و آلات جنگی و اسبان سواری زین کرده برای تهدید و تخویف دشمنان خدا و دشمنان خودتان فراهم سازید.
نکته چهارم: دشمن نسبت به اسلام، دین و نظام اسلامی و ایران عزیز، دشمنی دیرینه دارد و این کینه و دشمنی از عمق جانشان هویدا است که گاهی بر سر زبانهای پلید آنها آشکار میشود.
قرآن میفرماید: قَدْ بَدَتِ الْبَغْضَاءُ مِنْ أَفْوَاهِهِمْ وَمَا تُخْفِي صُدُورُهُمْ أَكْبَرُ (سوره مبارکه آل عمران-آیه 118).
گرچه گاهی در ظاهر با لبخند خود میخواهند جمعی از ما را فریب دهند.همانگونه که قرآن میفرماید: إِذَا لَقُوكُمْ قَالُوا آمَنَّا وَإِذَا خَلَوْا عَضُّوا عَلَيْكُمُ الْأَنَامِلَ مِنَ الْغَيْظِ (سوره مبارکه آل عمران-آیه 119).
و بالاخره نباید تعارفات و لبخندهای ظاهری آنان در محافل رسمی جدی گرفته شود.چون قطعا در پشت این خندهها خنجرها کشیده شده است همانگونه که در دوران مذاکرات برجامی دیده شد.
نکته پنجم: ضربههای دشمن و پیمان شکنیهای دشمنان باید مقابله به مثل شود و اگر دشمن با ما پیمان شکنی کرد نباید خود را ملزم به پیمان با او بدانیم.
چراکه قرآن میفرماید: وَإِمَّا تَخَافَنَّ مِنْ قَوْمٍ خِيَانَةً فَانْبِذْ إِلَيْهِمْ عَلَى سَوَاءٍ إِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ الْخَائِنِينَ ( سوره مبارکه انفال-آیه 58).
و چنانچه از خیانتکاری گروهی (از معاهدین خود) سخت میترسی در این صورت تو نیز با حفظ عدل و درستی، عهد آنها را نقض کن، که خدا خیانتکاران را دوست نمیدارد.
و باید از مجلس شورای اسلامی به جهت طرح دو فوریتی و تصویب آن پیرامون لغو پروتکل الحاقی تقدیر و تشکر شایسته کرد و از دولت میخواهیم تا به راهبردهای قرآنی توجه کامل داشته باشد گرچه اصل تدبیر، عقل اندیشی و زمان سنجی کاملا باید مورد توجه قرار گیرد.این غیر از چراغ سبز به دشمن نشان دادن و جامعه را دو قطبی کردن است.
امروز عدهای مجددا راهبرد دوگانه جنگ و صلح را به مانند گذشته پیش گرفتهاند و اصحاب مذاکره را صلح طلب و دیگران را جنگ طلب معرفی میکنند و به نظر میرسد میخواهند در پرتوی این راهبرد دروغین مجددا در انتخابات آتی افکار عمومی را منحرف کنند.
ضمن آنکه مجلس شورای اسلامی باید در عرصه کنترل قیمتها و نظارت بر تولید کاملا جدی و هوشیارانه عمل کند، تا بیش از این مردم فشار اقتصادی از سوء مدیریت ها را تحمل نکنند.در خاتمه عرض میکنم که قدم گذاشتن در مسیر انبیا که همان مسیر عبودیت و مبارزه با طاغوت است هزینهها و سختیها دارد.
و چه بسا این سختیها همان امتحانات الهی است ک باید مثل گذشته با صبوری، درایت ، بردباری، همگرایی و وحدت از این امتحان هم پیروز شویم.
باید دانست که امدادهای الهی برای این ملت در طول بیش از چهل سال گذشته وجود داشته و اینک ما نیز چشم امید به امدادهای الهی دوخته ایم و باور داریم که إِن تَنصُرُوا اللَّهَ يَنصُركُم (سوره مبارکه محمد-آیه 7) و باور داریم وَلَيَنْصُرَنَّ اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ ( سوره مبارکه حج-آیه 40) : هر که خدا را یاری کندالبته خدا او را یاری خواهد کرد که خدا منتهای اقتدار و توانایی است.
و باور داریم که الَّذِينَ طَغَوْا فِي الْبِلَادِ آنان که در روی زمین ظلم و طغیان کردند. فَأَكْثَرُوا فِيهَا الْفَسَادَ و بسیار فساد و فتنه انگیختند. فَصَبَّ عَلَيْهِمْ رَبُّكَ سَوْطَ عَذَابٍ تا آنکه خدای تو بر آنها تازیانه عذاب پی در پی فرستاد إِنَّ رَبَّكَ لَبِالْمِرْصَادِ خدای تو البته در کمینگاه (ستمکاران) است. (آیات 14-11 سوره مبارکه فجر)